Linkuri accesibilitate

O școală de jurnalism recunoscută: Radio Europa Liberă


Între premiații Galei „Zece jurnaliști ai anului” se află corespondenții Europei Libere, Alla Ceapai și Tamara Grejdeanu.



Centrul pentru Jurnalism Independent și Comitetul pentru Libertatea Presei au organizat în această seară la Chișinău o Gală pentru premierea celor mai buni zece jurnaliști din anul care se încheie.

Printre premianţii Galei „Zece jurnalişti ai anului” se numără şi corespondenta Radio „Europa LiberăAlla Ceapai. De fapt, postul nostru de radio a fost nominalizat de două ori în această seară, pentru că Speranţa anului, un premiu special oferit jurnaliştilor aflaţi la început de carieră, a fost ridicat de Tamara Grejdeanu. Astfel, Europa Liberă a fost singurul post de radio care în acest an a obţinut premii din partea Clubului de presă din Chişinău.

Partea leului din trofee, cinci la număr, au ajuns la jurnaliştii din presa scrisă: Iurie Sănduţă de la săptămânalul de investigaţii „Ziarul de Gardă”, Mariana Raţă de la „Ziarul Naţional”, Anastasia Nani de la cotidianul „Adevărul” şi Cristina Bruma de la „Evenimentul Zilei” şi Marina Bzovaia de la ziarul local din Bălţi, „SP”.

La secţiunea „Televiziune” a fost distins „Pro TV” premiul fiind înmânat Sorinei Obreja. De asemenea, printre cei zece jurnalişti ai anului se numără fotograful Igor Vrabie de la portalul informaţional „Unimedia”, Eugen Şolari de la „Kommersant.md” şi Lilia Zaharia, reporter special în cadrul Asociaţiei Presei Independente.

Cum spuneam, au fost oferite şi patru premii speciale: Speranţa anului pentru Tamara Grejdeanu, Europa Liberă, Premiul pentru promovarea libertăţii de exprimare oferit redactorului ziarului „Человек и его права”, de la Tiraspol, Nicolai Buciaţchi. Premiul pentru dezbatere calitativă a ajuns la moderatorii emisiunii Politica de la „TV 7”, Natalia Morari şi analistul politic Igor Boţan. Premiul pentru reflectarea tematicii transnistrene a fost oferit Oxanei Greadcenco de la portalul moldova.org.

Laureaţii Galei „Zece jurnalişti ai anului” au fost desemnaţi în urma unui concurs de materiale jurnalistice şi a propunerilor din partea societăţii civile.

Organizatorii evenimentului, Centrul pentru Jurnalism Independent şi Comitetul pentru Libertatea Presei, au spus că la desemnarea premianţilor s-a ţinut cont de mai multe criterii ca profesionalismul, obiectivitatea, respectarea eticii jurnalistice şi devotamentul faţă de meserie.
Previous Next

XS
SM
MD
LG