Linkuri accesibilitate

Cadouri în loc de


Mania cadourilor a atins cota extremă.




Mase dezlănţuite de oameni cutreieră marile oraşe. Civilii neangajaţi riscă să fie călcaţi în picioare fără vină. Un număr considerabil de cetăţeni baricadaţi în spatele tejghelelor sînt scoşi de acolo şi fugăriţi cu comenzi scute. Mulţimile pot fi văzute după un timp cărînd pungi, saci şi cutii cu pradă, într-o stare de epuizare accentuată. Cu alte cuvinte, a început goana după cumpărături de Crăciun.

La un moment dat, a apărut ipoteza după care internetul va pune capăt acestui gen de războaie urbane. N-a fost aşa. Deşi paradoxul e extrem. Cumpărăturile pe net au depăşit limitele raţionale. În acelaşi timp, marşurile pedestre asupra magazinelor au continuat să se înteţească.

Furia sporită a cumpărăturilor de Crăciun abia dacă e înghiţită de internet şi magazine luate la un loc. Ce s-ar putea înţelege din acest balamuc financiar-comercial e că mania cadourilor a atins cota extremă.

Crăciunul e acum un tîrg gigantic de cumpărături şi tot mai multă lume încearcă să spună ceva prin cadouri. Poate tot mai multe lucruri nu se mai spun sau nu mai au cadrul în care pot fi spuse. Declinul religie a lăsat un mare loc gol. Tipizarea rece a relaţiilor umane a lăgit acest spaţiu. Cadourile au ce umple.
Previous Next

XS
SM
MD
LG