Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.Curtea de Conturi examinează Raportul auditului performanţei „Sunt administrate eficient fondurile programelor de ajutor social şi direcţionate către păturile defavorizate ale populaţiei?”

La Chișinău se desfășoară şedinţa Parlamentului.

Are loc ceremonia de transmitere a tehnicii şi echipamentului special Serviciului Vamal şi Poliţiei de Frontieră în cadrul Programului Agenţiei de Apărare şi Reducere a Ameninţărilor (DTRA) a Departamentului Apărării al SUA. La eveniment participă premierul Iurie Leancă.

În agenda internatională, aflat luni la Bruxelles, la întâlnirea cu miniştrii de externe din Uniunea Europeană, şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov declara că Ucraina trebuie lăsată să facă singură alegerea între Moscova şi Bruxelles.
Astăzi, preşedintele ucrainean Victor Ianukovici este aşteptat la Moscova pentru discuţii cu omologul său Vladimir Putin. Partidul preşedintelui, Partidul Regiunilor, a anunțat deja că se va discuta prețul gazelor, iar şeful fracțiunii parlamentare a partidului, Alexander Efremov, a spus că „prețul va fi aflat marți seară sau miercuri”. Ieftinirea gazelor şi credite rapide ar putea fi ofertele concrete făcute Ucrainei pentru a se alătura uniunii vamale dominată de Rusia.

Între timp, la Kiev continuă manifestaţiile pro-Europa şi anti-guvernamentale.

La Baku va fi semnat acordul privind gazoductul Trans Adriatic, ceremonie la care va fi prezent si premierul Italie. Gazoductul va aduce gaz din Azerbaidjan în Italia, trecând prin Turcia, Grecia şi Albania.

William Hague, ministrul de externe britanic va fi, de asemenea, la Baku pentru ca Marea Britanie participa la dezvoltarea exploatării azere de gaz, care va alimenta gazoductul Trans Adriatic.

La Moscova, Duma de stat va vota proiectul de amnistie, înaintat de preşedintele Vladimir Putin săptămâna trecută, când s-au împlinit 20 de ani de la adoptarea Constituţiei Federaţiei Ruse.
XS
SM
MD
LG