Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.



Ministrul agriculturii Vasile Bumacov ţine o conferinţă de presă despre „Impactul restricţiilor de export a vinului moldovenesc pe piaţa Rusiei şi măsurile întreprinse de Minister în susţinerea vinificatorilor” . Încă de săptămâna trecută, Bumacov anunţase că partea rusă a luat deja o decizie pe care o va face cunoscuta. Nimeni, se pare, nu ştie când.

Guvernul, Serviciul Stare Civilă şi Ministerul Justiţiei lansează patru E-servicii Stare Civilă - un pas spre simplificarea birocraţiei şi eventual, reducerea corupţiei pintre angajaţii de stat.

Asociaţiei Presei Sportive va desemna cei mai buni 10 sportivi ai anului.

Ca în fiecare luni are loc şedinţa operativă la Primăria capitalei.

Pe plan internațional, ministrul de externe rus Serghei Lavrov va fi la Bruxelles pentru discuţii cu coordonatoarea politicii externe europene Catherine Ashton. Va fi discutată criza din Ucraina, s-a anunţat la Uniunea Europeană, dar şi subiecte mai apropiate de interesele Rusiei: liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii ruşi şi politica energetică, domeniu în care strategia de descentralizare a UE intră în coliziune cu firma monopolistă rusă Gazprom.

Şi tot la Bruxelles are loc şedinţa lunară a Consiliului pentru politica externă a Uniunii Europene, în timp ce vor continua şi negocierile cu Statele Unite privind crearea unui spaţiu comercial unic.
  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

Previous Next

XS
SM
MD
LG