Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.
Din agenda zilei din Moldova este de notat o discutie despre obiectivele si problemele Moldovei intre summitul de la Vilnius si cel de anul viitor de la Riga, discutie ce are loc in cadrul unui nou Forum „de dezbateri pe tema integrarii europene”.

Pentru credincioşii din Moldova, pina pe 17 decembrie, se afla la Minastirea Sfintul Andrei din Durleşti moaştele Sfintului Andrei, aduse de la Peşterea sfintului din Dobrogea.

Şefa diplomaţiei moldovene Natalia Gherman se afla si astazi in Canada, in prima vizita pe care un ministrul moldovean de externe a facut-o in aceasta ţara de peste Ocean.

Si ministra invatamintului, Maia Sandu este in străinătate, în Turcia, la Istanbul, unde se desfăşoară o conferinţă despre calitatea invăţămintului din regiune.

Pe plan internaţional, agenda regionala va fi dominata tot de evolutiile de la Kiev şi de rezultatele pe care le va avea asupra liderilor puterii si ai opozitie recenta vizita a coordonatoarei politicii externe a uniunii Europene, Catherine Ashton, si a adjunctei secretarului de stat american, Victoria Nuland.

La Bruxelles, are loc o noua runda de negocieri la nivel de prim ministri intre cel de la Belgrad si de la Priştina.

Preşedintele Afganistanului, Hamid Karzai, pleaca astazi intr-o vizită in India, la New Delhi.
XS
SM
MD
LG