Linkuri accesibilitate

Vladimir Putin: este la latitudinea Ucrainei dacă se alătură sau nu Uniunii Vamale


La Moscova, în discursul despre starea naţiunii, preşedintele Vladimir Putin a declarat că este la latitudinea Ucrainei dacă se alătură sau nu Uniunii vamale și că nu va fi forţată de nimeni în nici o direcţie.

În discursul despre starea naţiunii, preşedintele Putin s-a referit şi la Iran, afirmând ca în baza compromisului, mediat de Rusia si Statele Unite, aceasta ţară trebuie să aibă dreptul de a avea un program nuclear civil.

Putin a mai declarat că nu va permite nici unei ţări să domine militar Rusia şi că Moscova este pregătită să reacţioneze la orice provocare. În acest context, a criticat scutul american anti-racheta, care are elemente în Europa, inclusiv România, afirmând ca nu este „defensiv” decât cu numele.

Putin a criticat indirect şi Statele Unite, afirmând că Rusia nu încearcă să fie o supraputere şi nici nu vrea să le impună altora cum să trăiască.

În discursul despre starea națiunii, președintele Vladimir Putin a declarat că în Rusia trebuie menţinută conviețuirea pașnică între diversele etnii. În acest context, a criticat „unele elemente criminale din regiunile de sud, dar şi forţele naționaliste care profită de orice incident pentru a provoca tensiuni”.

Putin a declarat totodată că trebuie adoptate reguli prin care să fie controlat mai bine fluxul de muncitori imigranţi.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG