Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.Parlamentul va discuta moţiunea de cenzură înaintată de Partidul comuniştilor, care critică guvernul pentru parafarea Acordului de Asociere la Uniunea Europeană. Premierul Iurie Leancă şi-a anunţat prezenţa în Parlament, unde va explica, încă o data, strategia europeană a cabinetului său.

Ministrul de externe, d-na Natalia Gherman, pleacă într-o vizită de două zile în Canada.

La Bruxelles, la Centrul pentru Politici Europene, este dezbătută opţiunea europeană, „ireversibilă” a Moldovei. Între participanţi, Dirk Schuebel, fostul şef al misiunii EU la Chişinău.

Pe agenda internaţională: o înaltă delegaţie ucraineană este aşteptată la Bruxelles, anunţată marţi de preşedintele Victor Ianukovici, pe fundalul protestelor care continuă la Kiev. Şi tot astăzi ar urma să aibă loc negocieri „la masa rotundă” cu opoziţia.

Parlamentul European va discuta un proiect care să permită Armeniei să participe în programele Uniunii Europene. Încă din septembrie, Armenia anunţase că abandonează Acordul de Asociere cu UE în favoarea Uniunii Vamale, controlată de Rusia.

Săptămânalul american TIMES urmează să anunțe personalitatea anului.
XS
SM
MD
LG