Linkuri accesibilitate

Liderul PLDM Vlad Filat a rostit un mesaj de solidaritate în faţa miilor de protestatari de pe EuroMaidan-ul de la Kiev


Vlad Filat pe scena EuroMaidanului din Kiev
Vlad Filat pe scena EuroMaidanului din Kiev

Este primul semn oficial de solidaritate arătată de Chișinău față de protestatarii pro-europeni de la Kiev.



Fostul premier al Republicii Moldova, Vlad Filat, se află la Kiev, unde a rostit un mesaj de solidaritate în faţa miilor de protestatari din Piaţa Independenţei.

Liderul PLDM a declarat că este „solidar cu alegerea liberă, pro-europeană, a Ucrainei”. „Inima Europei bate acum aici, la Kiev, pe EuroMaidan. Forţa Ucrainei rezidă în unitate. Nimeni este în drept să-i fure poporului viitorul şi libertatea. Noi îi dorim poporului frăţesc ucrainean un viitor european”, a declarat Vlad Filat de pe scena protestului de la Kiev.

După fostul premier moldovean, un mesaj de solidaritate a adresat şi ex-preşedintele Georgiei, Mihail Saakaşvili, iar înainte de aceasta au vorbit şi patru europarlamentari, reprezentanţi de vază ai Partidului Popular European, între care şeful comisiei pentru relaţii externe în Parlamentul European, Elmar Brok şi ex-preşedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek.

Liderul PLDM a declarat Europei Libere că a mers la Kiev la invitaţia preşedintelui partidului ucrainean "Udar", Vitali Kliciko.

Este primul semn oficial de solidaritate aratată de Chisinau faţă de protestatarii pro europeni de la Kiev. Reamintim că preşedinţia de la Chişinău a declarat că nu va comenta în nici un fel evoluţiile din Ucraina.

La întoarcerea sa la Chişinău, expremierul Vlad Filat a acordat un interviu Europei Libere:

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:06:40 0:00
Link direct
Previous Next

XS
SM
MD
LG