Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.La Chișinău, este așteptat în vizită secretarul de stat american, John Kerry. Este cel mai înalt oficial american care vizitează Republica Moldova de la vizita vicepreședintelui Joe Biden, din martie 2011.

Președintele Senatului României, liderul Partidului Național Liberal, Crin Antonescu, începe o vizită la Chișinău. Inspectoratul Național de Poliție a anunțat că va spori securitatea pe străzi astăzi și mâine din cauza vizitei lui Antonescu și a secretarului de stat america, John Kerry.

La Bruxelles, are loc a doua zi a întâlnirii miniștrilor de externe din Alianța Nord Atlantică, la care ia parte și secretarul de stat american.

Președintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, se află pentru a doua zi într-o vizită de trei zile în China pe care o efectuează în ciuda amplelor proteste pro-europene, antiprezidențiale și antiguvernamentale care continuă la Kiev.

Activiști și oficiali ruși și germani se întâlnesc astăzi la Kassel, în Germania, în cadrul așa numitului Dialog de la St. Petersburg, un forum anual al societăților civile, instituit de președintele rus Vladimir Putin și fostul cancelar german Gerhard Schroeder în 2001.

Viceministrul moldovean al Economiei, Octavian Calmîc, se întâlnește astăzi cu ministrul canadian pentru comerț internațional, Ed Fast. Întâlnirea va avea loc la Bali în Indonezia, în marginea unei reuniuni a Organizației Mondiale a Comerțului.

Un avocat anticorupție, Vitalie Ţaulean, invită jurnaliștii la o conferință de presă la Chișinău pentru a prezenta câteva presupuse cazuri de corupție în sistemul judecătoresc. Conferința se întitulează „Corupția din sistemul Justiţiei continuă să distrugă vieți omenești”.

La cinematograful „Patria-Loteanu” de la Chișinău are loc diseară premiera filmului „La Limita de Jos a Cerului” și o conferință de presă a regizorului, Igor Cobîleanski, autorului scenariului, Corneliu Porumboiu și directorului pentru imagine, Oleg Mutu.
XS
SM
MD
LG