Linkuri accesibilitate

Demonstranții pro-europeni au blocat clădirea guvernului la Kiev


La Kiev, suporterii integrării europene au încercuit perimetrul clădirii guvernului și au blocat intrarea, înainte ca funcționarii publici și demnitarii să poată veni la lucru azi dimineață. Presa ucraineană relatează că protestatarii le-au recomandat membrilor guvernului „să plece acasă”. Ei cer demisia puterii în frunte cu președintele Viktor Ianukovici, care a respins semnarea Acordului de asociere cu Uniunea Europeană.
Serviciul ucrainean al postului nostru, Radio Svoboda, relatează că protestatarii au venit în coloane la sediul guvernului din Piața Independenței de la Kiev, unde mulți oameni au rămas toată noaptea după amplul protest de duminică însoțit de violențe.
Fostul ministru de interne, Iuri Luțenko le-a cerut suporterilor să protesteze numai la guvern, nu și la sediul președinției unde au avut loc duminică ciocniri violente cu forțele de ordine soldate cu zeci de răniți de ambele părți.
Opoziția a spus că incidentul ar fi fost provocat de autorități pentru a introduce starea de urgență.
Ministrul apărării Pavel Lebedev a respins azi dimineață sugestiile că această stare a fost deja declarată. Vorbind la postul 1+1 TV, Lebedev a dezmințit categoric că armata ar fi fost chemată să se implice.
XS
SM
MD
LG