Linkuri accesibilitate

Opoziţia din Ucraina spune că atacul asupra preşedinţiei a fost o provocare organizată de autorităţi


Liderul partidului ucrainean de opoziţie „Udar”, Vitali Kliciko, a declarat că atacul eşuat asupra administraţiei prezidenţiale de la Kiev ar fi o provocare organizată de autorităţi. Persoane neidentificate au adus un tractor în faţa preşedinţiei şi au aruncat cu pietre şi cu bombe fumigene în poliţie. Potrivit autorităţilor, în urma ciocnirilor din Kiev, au avut de suferit peste 100 de poliţişti.

Atacul asupra administraţiei prezidenţiale a fost condamnat şi de alţi lideri ai opoziţiei ucrainene. Purtătorul de cuvânt al premierului Ucrainei, Vitali Lukianenko, a declarat, citat de agenţia Interfax, că situaţia în Kiev se află sub control.

Sute de mii de ucraineni au revenit astăzi pe Maidanul din centrul Kievului, scandând „Revoluţie” şi cerând demisia guvernului şi a preşedintelui Victor Ianukovici, care s-au răzgândit să semneze Acordul de asociere la Uniunea Europeană. Demonstranţii sunt indignaţi de acţiunile poliţiei care în noaptea de sâmbătă spre duminică a utilizat forţa pentru a-i împrăştia pe participanţii la manifestaţia non-stop din centrul Kievului pentru integrarea europeană.

Acţiuni în sprijinul „Euro-Maidanului” din Kiev au avut loc în mai multe oraşe ucrainene, inclusiv în Dnepropetrovsk, Simferopol şi Odesa.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG