Linkuri accesibilitate

Preşedintele Nicolae Timofti şi ministrul apărării Vitalie Marinuţa au participat la parada militară de la Bucureşti de Ziua Naţională a României


Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti şi ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, au participat la parada militară de la Bucureşti organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Invitaţia a fost făcută şi acceptată vineri, când preşedintele român, Traian Băsescu, a făcut o escală neaşteptată la Chişinău, în drum de la Vilnius spre Bucureşti.
Băsescu a declarat atunci că vrea să felicite Republica Moldova pentru parafarea acordului de asociere la Uniunea Europeană. El a reamintit cu această ocazie că drumul spre integrare este lung şi cere multe reforme care însă pot „schimba din temelii” o ţară, cum s-a întâmplat cu România.

După summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius, ministrul de externe, dna Natalia Gherman declarat într-un interviu cu Europa Liberă că următorul pas este ca până în 2015 Uniunea Europeană să ofere Republicii Moldova perspectiva aderării.
XS
SM
MD
LG