Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.



La Kiev se încheie astăzi ultima rundă de negocieri de anul acesta în format 5+2 în chestiunea transnistreană. Rezultatele vor fi comunicate presei în cursul serii de oficialii OSCE și de șefii delegațiilor Chișinăului și Tiraspolului, Eugen Carpov și Nina Ștanski.

La Chișinău se desfășoară Forumul de Afaceri Moldo-Ungar.

Ministerul Economiei şi Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii organizează conferinţa internaţională a întreprinderilor mici şi mijlocii sub genericul „Competenţe, Competitivitate, Creştere.” La eveniment participă ministrul Economiei Valeriu Lazăr, șeful Delegației UE în Moldova, Pirkka Tapiola, ambasadorul Suediei în Moldova, Ingrid Tersmanm și directorul Băncii Mondiale pentru Moldova, Abdoulaye Seck.

La Trieste, în Italia, are loc întâlnirea dintre președintele Rusiei, Vladimir Putin și premierul Italiei, Enrico Letta.

La București are loc un summit europeano-chinez.

Ministrul de externe al Turciei, Ahmet Davutoglu, vizitează Iranul la puține zile după istoricul acord nuclear între Teheran și puterile globale.
  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

Previous Next

XS
SM
MD
LG