Linkuri accesibilitate

Romanul VOCI. Capitolul 15




Domnul Generos (alarmat): Ce s-o fi întâmplat? Până acum îmi parveneau semnalele, acuma brusc s-au întrerupt. Ce s-o fi întâmplat cu obiectul nostru? Care e părerea d-tale, domnule locotenent?

Poliţistul: Nu ştiu. Nu ştiu. Nu pot să spun. Nu dispun de nici o informaţie. Dar putem să mergem să încercăm să-l găsim.

Domnul Generos: Stai un pic. Să mai încercăm o dată. Acuş reglez antena. O îndrept în direcţia respectivă şi mai încerc o dată să cercetez zona, terenul. Uite, cam în partea asta, după azimut, s-ar fi cuvenit să fi ajuns. Aşa... Nimic! Nimic: nici un semnal. Stop! Parcă, parcă se aude ceva, dar slab detot. Parcă ar fi... dintr-un adăpost. Parcă ar fi de... după nişte copaci groşi sau de după un zid de beton... Nu, nu, ceva mai penetrabil. Parcă ar fi pământ... Stop! Nu cumva a căzut în vreo groapă?

Poliţistul: Tot ce-i posibil. Aici sunt şi râpi, şi gropi, şi guri de canalizaţie şi... Adică nu de canalizaţie ci fântâni de conducte pentru încălzire. Pe aici trece conducta de încălzire din zona vecină spre Zona Lacurilor, după care vine spre zona aceasta de Nord a oraşului. Se poate întâmpla...

Domnul Generos: Un moment! Să mă consult cu Centrul. Alo! Centrul! V-aş ruga să-mi trimiteţi la adresa cutare, pătratul cutare din Zona Lacurilor un grup de specialişti – doi, trei, - ca să putem repera/pelenga la faţa locului o persoană care a fost marcată cu emiţătorul nostru şi care brusc s-a fost dată dispărută! Alo! Alo! Aţi recepţionat? Da, da. Aştept confirmare. Alo! Da. Sunt Aşa. Veniţi la cutare adresă, pătratul cutare Zona Lacurilor. Întrerup recepţia... Domnule poliţist, ce zici? Pornim în căutare sau mai aşteptăm întăriri?

Poliţistul: Dvs dispuneţi – Dvs sunteţi cu iniţiativa. Eu tocmai pentru ora aceasta aveam programată o operaţiune, aşa că aş putea să mă retrag ca să-mi văd de trebile mele.

Domnul Generos: Nu, în nici un caz nu se poate. Urmează să ducem operaţiunea la bun sfârşit.
XS
SM
MD
LG