Linkuri accesibilitate

Moldova a fost condamnată la CEDO într-un nou dosar de tortură


Republica Moldova a fost condamnată la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, după ce un tânăr a fost maltratat de către poliţişti în 2006. Curtea Europeană a Drepturilor Omului a dispus ca statul să-i achite mătuşii tânărului peste 5 000 de euro drept despăgubiri morale şi materiale.

In 2006, în urma unei încăierări cu alte trei persoane, bărbatul a fost adus forţat la Comisariatul de poliţie Buiucani, unde a fost bătut cu pumnii şi cu picioarele de către poliţişti. Bărbatul a fost arestat pentru cinci zile, fiind găsit vinovat de tulburarea ordinii publice, timp în care poliţiştii au continuat tratamentele violente. Deşi tânărul s-a plâns procurorului general de faptul că a fost maltratat în comisariat, plângerea acestuia a fost respinsă. Bărbatul nu şi-a găsit dreptatea nici în instanţa de judecată, întrucât Judecătoria sectorului Buiucani a respins recursul depus de tânăr.

Magistraţii Curţii Europene a Drepturilor Omului au constatat că în acest caz a fost încălcat articolul 3 din Convenţie, privind interzicerea torturii. În condiţiile în care tânărul a decedat în perioada examinării plângerii, suma de bani urmează a fi achitată mătuşii sale, informează site-ul Deschide.md.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG