Linkuri accesibilitate

Vlad Filat a apărat deciziile guvernului Leancă privind Banca de Economii și Aeroportul Chișinău


Liderul liberal-democraților, Vlad Filat a apărat deciziile controversate ale guvernului Leancă dominat de PLDM în privința Băncii de Economii și Aeroportului Internațional Chișinău, criticate de opoziție și de diplomați europeni, ca ambasadorul Germaniei.

Fostul premier a repetat la o conferință de presă că problema creditelor toxice la Banca de Economii s-ar trage din guvernarea comunistă și că nu exista o soluție mai bună decât micșorarea cotei statului în schimbul unei investiții din Rusia.

În privința aeroportului, concesionat tot unei firme rusești pe jumătate de secol, Filat a spus că cetățeanului simplu i-ar fi totuna cine-l gestionează dacă primește servicii bune.

Tranzacțiile sunt criticate de opoziția comunistă și de cea liberală, care cred că ar exista beneficiari ascunși printre apropiații guvernării. Ambasadorul german, Matthias Meyer s-a declarat „indignat” luna trecută de lipsa de transparență a ambelor decizii, a spus că guvernul și-a făcut un mare deserviciu și că la el în țară „oamenii ar fi fost demult în stradă” dacă s-ar fi produs un caz asemănător.
XS
SM
MD
LG