Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.Organizaţia „Moldova Mea” are o conferinţă de presă legată de arestarea liderului ei, Fiodor Ghelici, acuzat de trafic cu fiinţe umane. Ghelici, fost politician PLDM, susţine că este ţinta unui atac politic.

Cum este Ziua Internaţională a Femeilor din Mediul Rural, fundaţia Soros-Moldova organizează a III-a ediţie a Forumului Femeilor Lidere din Comunităţile Rurale.

Secretariatul permanent al Comitetului Naţional pentru Combaterea Traficului de Fiinţe Umane organizează un flash mob la Arcul de Triumf, în sprijinul victimelor traficului cu fiinţe umane. Acţiunea este sprijinită de Primăria capitalei.

În actualitatea internaţională, la Geneva se reiau tratativele cu Iranul privind programul său nuclear, iar din cercuri diplomatice se relatează că Teheranul ar fi dispus la concesii importante. Aşteaptă însă din partea occidentului reducerea sau chiar eliminarea unor sancţiuni economice.

La Bruxelles, preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso şi comisarul pentru extindere Stefan Füle se întâlnesc cu preşedintele Muntenegrului, Filip Vujanovic.

Are loc o nouă reuniunea a comisiei interguvernamentale ruso-ucraineană, sub semnul apropiatului summit de la Vilnius, la care Ucraina va semna acordul de Asociere şi Liber Schimb cu Uniunea Europeană. Rusia a ameninţat că după aceea, Ucraina îşi va pierde toate tarifele preferenţiale de care se bucură acum, în relaţiile comerciale bilaterale.

Tot astăzi la Bruxlles, emisarii pentru Ucraina ai Uniunii Europene vor prezenta ultimul raport înainte de summitul de la Vilnius al Parteneriatului Estic. Soarta fostului premier Iulia Timoşenko, condamnată la 7 ani închisoare, rămâne preocuparea centrală a europenilor.

Şi nu uitaţi să vă spălaţi bine pe mâini, astăzi, 15 octombrie, este Ziua Mondială a Spălatului pe Mâini.
XS
SM
MD
LG