Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.



Comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloș, aflat într-o vizită de câteva zile la Chișinău, se întâlnește astăzi cu președintele Nicolae Timofti, premierul Iurie Leancă și cu alți oficiali.

Congresul Autorităţilor Locale din Moldova organizează în centrul Chișinăului un marș în susținerea noului sistem de finanțe publice locale. Participanții vor mai manifesta împotriva tergiversării legii finanțelor locale și împotriva blocării întregului proces de descentralizare.

La Kiev, se află astăzi în vizită comisarul european pentru extindere și politica de vecinătate, Stefan Füle.

La Dubrovnik, va începe a 59-a sesiune anuală a Adunării Parlamentare a NATO, care va fi găzduită de Parlamentul Croației și va dura patru zile.

Ministrul ucrainean de externe Leonid Kojara, președintele în exercițiu al OSCE, începe astăzi o vizită de câteva zile în Uzbekistan.

La Washington începe astăzi reuniunea anuală a Băncii Mondiale și Fondului Monetar Internațional.

La Beijing, Institutul de Studii Internaționale al Chinei lansează astăzi un raport despre relația americano-chineză.

La Oslo, Comitetul Nobel Norvegian va anunța laureatul Premiului Nobel pentru Pace 2013.
  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

Previous Next

XS
SM
MD
LG