Linkuri accesibilitate

Numai 19.500 de moldoveni ar fi încălcat regulile de şedere în Rusia


Numai 19.500 de moldoveni ar fi încălcat regulile de şedere în Rusia, riscând acum să li se refuze reintrarea sau să fie expulzaţi, a declarat ministrul muncii şi protecţiei sociale, Valentina Buliga. Într-un interviu cu Europa Liberă, d-na Buliga a precizat că acestea sunt cifre oficiale, verificate de autorităţile moldoveneşti în colaborarea cu Serviciul rus de Migraţiune.

În 2012, a precizat dna Buliga, potrivit acestor cifre, circa 100 de mii de moldoveni se aflau în Rusia cu permise de şedere sau în baza unei patente. La sfârșitul lunii august, Serviciul Federal pentru Migrație informa că în Rusia se află peste 555 de mii de cetățeni moldoveni.

Valentina Buliga a mai declarat, în interviul cu Europa Liberă, că până la sfârşitul anului ar putea fi semnat acordul cu Rusia care reglementează „migraţia muncii” – un acord care garantează între altele muncitorilor migranţi protecţie socială. În negociere cu Rusia se mai află două acorduri privind readmisia şi combaterea imigraţiei ilegale, a mai declarat ministrul muncii, Europei Libere.
XS
SM
MD
LG