Linkuri accesibilitate

Comisarul european pentru agricultură Dacian Cioloş începe o vizită de trei zile în R.Moldova


Comisarul european pentru agricultură Dacian Cioloş începe o vizită de trei zile în Republica Moldova, în cursul căreia se va întâlni cu premierul Iurie Leancă, cu preşedintele Parlamentului, Igor Corman, şi cu ministrul agriculturii, Vasile Bumacov. Pe agenda discuţiilor se va afla, între altele, embargoul impus de Rusia importurilor de vinuri moldoveneşti şi măsurile pe care Uniunea Europeană le poate lua pentru a sprijini industria vinicolă a Moldovei.

La sfârşitul lui septembrie, la iniţiativa comisarului Dacian Cioloş, Comisia Europeană a propus deschiderea completă a pieței Uniunii Europene pentru importurile de vinuri din Republica Moldova, înainte de intrarea în vigoare a Acordului de Asociere între UE și Republica Moldova și a Acordului de liber schimb.

La Chişinău se află între timp o echipa de experţi ruşi de la Serviciul Sanitar al Federaţiei Ruse care se uită la sistemul de control al calităţii vinurilor şi discută măsurile ce pot fi luate pentru a permite reluarea importurilor de vinuri moldoveneşti.
XS
SM
MD
LG