Linkuri accesibilitate

Comisarul european pentru agricultură în vizită la Chişinău; activişti de la Comrat despre orientarea geopolitică a găgăuzilor; reuniunea şefilor băncilor naţionale din G20 la Washington; raportul "America post 11 septembrie".


Comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloș este așteptat diseară la Chișinău, într-o vizită de câteva zile.

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Agricultură şi Alimentaţie marchează astăzi Ziua femeilor din mediu rural, organizând o serie de întâlniri cu femeile la Rezina și Ungheni.

Consiliul Municipal Chișinău se întrunește astăzi într-o nouă ședință.

Agenția rusă de știri RIA Novosti găzduiește astăzi la reprezentanța sa de la Chișinău o conferință de presă a unor activiști din autonomia găgăuză despre presupusele preferințe de politică externă ale locuitorilor autonomiei.

La Curtea de Apel Chișinău are loc astăzi o nouă ședință de judecată în procesul intentat de organizația GenderdocM activistului Fiodor Ghelici, acuzat de folosirea limbajului urii pentru a ataca minoritățile sexuale la o conferință de presă în 2012.

Miniștrii finanțelor și viceguvernatorii băncilor centrale din G20, grupul principalelor economii ale lumii, se întâlnesc astăzi la Washington.

Tot la Washington, Comitetul pentru Protecția Jurnaliștilor va da publicității un prim raport cuprinzător despre relația administrației Obama și presă întitulat: ”Investigarea scurgerilor de informații și supravegherea în America post 11 septembrie”.

Membrii Consiliului de Securitate ONU urmează să se reunească astăzi la New York pentru a lua în discuție recomandările secretarului general, Ban Ki-moon despre folosirea armelor chimice.

La Stockholm, academia de științe suedeză urmează să anunțe astăzi laureatul premiului Nobel pentru literatură 2013.

În Azerbaidjan este așteptată astăzi anunțarea rezultatelor oficiale ale alegerilor prezidențiale de miercuri, la care președintele Ilham Alyiev a fost principalul candidat.

Liderii asiatici reuniți în Brunei desemnează astăzi Myanmarul la președinția Asociației Națiunilor din sud-estul Asiei în semn de recunoaștere a reformelor făcute.
XS
SM
MD
LG