Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.Vice-miniştrii de externe ai Rusiei şi Republicii Moldova, a anunţat luni ministrul de externe Natalia Gherman, se întâlnesc la Moscova pentru a discuta între altele despre legalizarea moldovenilor aflaţi la muncă în Federaţie. Sunt în curs de negociere două acorduri bilaterale importante care reglementează migraţia şi combaterea migraţiei ilegale.

Curtea Constituțională examinează decizia guvernului privind concesionarea Aeroportului Chișinău, concesionare care pentru moment este îngheţată, tot printr-o decizie a Curţii Constituţionale.

Are loc deschiderea conferinței regionale „Combaterea traficului de fiinţe umane in Europa de Sud-Est: pentru o mai bună protecţie a copiilor” la care participă, între alţii, ministrul de externe, d-na Natalia Gherman, ministrul Familiei şi Protecţiei Sociale, Valentina Buliga, şi şeful misiunii Uniunii Europene la Chişinău.

Prinţesa moştenitoare a României, Margareta, şi soţul său Prinţul Radu îşi continuă vizita în Republica Moldova .

La Strasbourg continuă şedinţa plenară a Parlamentului European. Vor fi discutate mai multe acorduri încheiata cu Ucraina si Armenia cât şi situaţia drepturilor omului din Rusia, mai ales recrudescenţa manifestărilor xenofobe şi homofobe.

Premierul ucrainean Nikolai Azarov îşi încheie vizita în Belarus, în cursul căreia în care s-a discutat mult despre alegerea între Acordul de asociere cu Uniunea Europeană, făcută de Ucraina, şi Uniunea Vamală dominată de Rusia (opţiunea Belarus).

La Cracovia are loc reuniunea informală a unor preşedinţi europeni, la care va fi discutată actuala criză financiară şi relaţia cu partenerii estici. Participa preşedinţii din Polonia, Finlanda, Bulgaria, Italia, Estonnia, Letonia, Portugalia şi Germania.

Astăzi este anunțat Premiul Nobel pentru Fizică.
XS
SM
MD
LG