Linkuri accesibilitate

UE cere Rusiei să prezinte dovezi pentru interdicţia importului de lactate din Lituania


Rusia a suspendat importurile de produse lactate din Lituania, țară aflată la președinția rotativă a Uniunii Europene. Agenția sanitară rusă a făcut astăzi anunțul, spunând că este îngrijorată de calitatea produselor lituaniene. Ghennadi Onişcenko, şeful agenţiei a declarat: „Am găsit urme de drojdie şi de ciuperci care depăşesc limita stabilită. Am găsit şi bacteria coliforma şi ştiţi ce este aceasta!”

Potrivit enciclopediei britanice, bacteria coliforma este un microorganism biologic ce se găseşte în mod obişnuit în tractul intestinal al animalelor, inclusiv la om.

Nu este prima asemenea interdicție impusă republicii baltice. Acum ea urmează unor interdicții rusești asemănătoare pentru produse din Moldova și Ucraina, care doresc să întărească relația cu Uniunea Europeană la summit-ul Parteneriatului Estic pe care Lituania îl va găzdui la sfârșitul lunii noiembrie, la Vilnius.

Purtătorul de cuvânt al comisarului Uniunii Europene pentru sănătate şi drepturile consumatorilor a spus că Moscova va trebui să-si demonstreze afirmaţiile pe care le face, standardele Uniunii fiind dintre cele mai cuprinzătoare din lume.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG