Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei,La Chișinău, se încheie astăzi o misiune de evaluare a Fondului Monetar Internațional, care a luat în discuție condițiile în care FMI ar putea încheia un nou memorandum de colaborare cu guvernul.

La Chișinău, se află în vizită o delegație a Comitetului Politic și de Securitate al Uniunii Europene.

Fostul vicepremier pentru Reintegrare, Vasile Șova și fostul ministru de externe din administrația de la Tiraspol, Valeri Lițkai, organizează la Chișinău o conferință de presă întitulată: „Cine pune hotarul între Republica Moldova și Transnistria?”

Astăzi, este ultima zi în care Congresul american trebuie să adopte o lege despere finanțarea guvernului în următorul an fiscal și o solicitare a Casei Albe de a ridica nivelul până la care Statele Unite se pot îndatora. În cazul neadoptări legilor, guvernul american poate suspenda funcționarea mai multor servicii și instituții finanțate federal.

Tot în Statele Unite, astăzi intră în vigoare reforma sistemului de asigurări de sănătate cunoscută drept Obamacare, după numele președintelui Obama care a promovat-o în ciuda opoziției acerbe din partea rivalilor Republicani.

La Istanbul, începe o conferință întitulată Summitul Oportunităților Globale în domeniul Gazelor.

La Geneva începe Forumul Public 2013 al Organizației Mondiale a Comerțului, care se va axa pe extinderea comerțului cu ajutorul inovațiilor și pe economia digitală.

Premierul spaniol, Mariano Rajoy începe o vizită de câteva zile în Japonia.

În lume este marcată Ziua Internațională a Persoanelor în Etate.
XS
SM
MD
LG