Linkuri accesibilitate

Agenda zilei


Ședinţa parlamentului de la Chișinău, „noaptea cercetătorilor” în scuarul Academiei de Ştiinte, discursul Rusiei la ONU



La Chişinău va avea loc astăzi o şedinţă a parlamentului, la sediul OSCE este anunţată o conferinţă de presă la care va participa reprezentatul special al OSCE pentru conflicte, ambasadorul Andrei Deşiţa şi şefa misunii OSCE in Moldova Jennifer Brush.

Sseara, pentru prima data în scuarul Academiei de Ştiinte se va desfaşura „noaptea cercetătorilor”.

Pe plan internaţional, atenşia continuasa fie aţintită asupra Iranului si a programului sau nuclear, dupa ce ieri la natiunile Unite, noul preşedinte de la Teheran, Hassan Rohani a declarat ca nici o ţara nu ar trebui sa aibă arme nucleare:

„Nici o naţiune nu ar trebui să aibă arme nucleare pentru ca nu exista mine bune care sa foloseasca aceste arme rele.”

La Viena are loc o noua runda de negocieri pe tema programului nuclear al Iranului va avea loc astazi la Viena.

La Adunarea generala a Naţiunilor Unite astazi se vor adresa lumii reprezentantii Rusiei, Pakistanului, Iranului, Tadjikistanului, Azerbaijanului, Afganistanului si din Muntenegru si Macedonia.

Cel mai interesant discurs, din perspectiva Moldovei, va fi desigur cel al Rusiei deoarece el vine după cel al preşedintelui Georgiei Mikail Saakaşvili care a acuzat fățiş Rusia de presiuni impotriva ţărilor care încearca sa iasa din zona ei de influenţa. Reamintim ca delegaţia rusa a parasit lucrarile, acuzindu-l pe liderul de la Tbilisi de atitudine „rusofoba” şi ca ar trebui să consulte un medic psihiatru…

Astazi este ziua mondiala a turismului, potrivit calendarului ONU.
XS
SM
MD
LG