Linkuri accesibilitate

Natalia Gherman îşi încheie vizita la Washington, Vasile Bumacov se află la Moscova, Germania se pregăteste de alegerile generale de duminică.

Ministrul moldovean de Natalia Gherman îşi încheie vizita la Washington cu o întrevedere cu reprezentanţi ai diasporei din Moldova. Gherman va acorda un interviu postului nostru de radio şi cotidianului „Washington Post”.

La Moscova, ministrul economiei Valeriu Lazăr este urmat de ministrul agriculturii Vasile Bumacov, care se întâlneşte cu preşedintele Serviciului sanitar al Federaţiei Ruse, Ghenadii Onişenko pentru a negocia condiţiile în care ar putea fi ridicat embargoul asupra impoturilor de vinuri moldoveneşti în Rusia.

Într-un interviu pentru Europa Liberă, Vasile Bumacov a spus că problema centrală este lipsa unui acord care sa stipuleze, clar, normele de calitate si igiena pe care trebuie sa le indeplineasca vinurile moldovenesti.

La Ialta, preşedintele Ucrainei Viktor Ianukovic va vorbi despre proiectul ţării sale de integrare europeană. Ucraina este singura ţară din Parteneriatul Estic care la summitul de la Vilnius va semna Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Moldova şi Georgia vor parafa numai acordul.

Germania se pregăteste de alegerile generale de duminică: toate sondajele o dau îvingătoare pe cancelara Angela Merkel, întrebarea este însă dacă va continua să guverneze cu partidul liberal sau va fi obligată să refacă aşa-numita mare coaliţie, cu social-democraţii.

Dâmbătă, 21 septembrie, sînt marcate Ziua independenţei Armeniei, Ziua internaţională a păcii şi Ziua mondială pentru comdaberea maladiei Alzheimer.
XS
SM
MD
LG