Linkuri accesibilitate

Ministrul de externe Natalia Gherman la Washington, ministrul economiei Valeriu Lazăr la Moscova, bilanțul primelor 100 de zile de guvernare Leancă.


Sefa diplomatiei moldovene Natalia Gherman se își continuă azi și mâine vizita în Statele Unite in care încearca sa promoveze eforturile Moldovei de apropiere de Uniunea Europeana si sa ceara sprijin pe mai departe pentru susţinerea acestei direcţii occidentale a politicii Moldovene.

Ieri, doamna Gherman a prezentat in fata unui numar important de reprezentanti guvernamentali, ai asociatiilor civice şi presei argumentele si sperantele Chisinaului pentru summitul de la Vilnius din luna noiembrie.

Discutia de la Institutul European din capitala americană a fost moderată de presedintele organizatiei Freedom House, David Kramer, unul dintre prietenii americani ai Moldovei.

Vicepremierul Valeriu Lazar, ministrul economiei se afla la Moscova, unde participă la reuniunea consiliului economic al ţărilor din Comunitatea Statelor Independente si unde va discuta cu autoritaile de la Moscova si despre problemele energetice si cele comerciale dintre cele doua ţări.

Premierul Iurie Leanca va prezenta un bilant al guvernarii sale la 100 de zile de mandat iar asocuatia pentru democratie participativa ADEPT discuta in cadrul unei mese rotunde desore „Transparenta decizionala in activitatea Parlamentului”.

Partidul Democrat este si el ingrijorat de situatia din agricultura si a anunţat dezbateri publice despre problemele agriculturii, in intentia de a iniţia proiecte legislative in sprijinul fermierilor.

Si astazi se incheie vizita in Moldova a preşedintelui Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei, Jean Claude Mignon, dupa ce ieri a fost si in partea cealalta a Nistrului.

Aici la Praga are loc intrevederea intre ministrul adjunct de externe al rusiei Grigore Karasin cu emisarul Georgiei Zurab Abașidze, pe tema relatiilor dintre cele doua ţări.

In Ucraina, la Ialta are loc a 10-s întilnire anuala la care miine va participa si presedinta Lituaniei Dalia Grybauskaite, a cărei tara deţine in prezent preşedinţia primn rotaţie a Uniunii Europene.

Atenţia ramine in continuare atintita spre Siria, unde rebelii se pare ca inregistreaza anumite victorii, iar puterile lumii cauta sa gasesaca cuvintele potrivite pentru o rezolutie care sa conduca la rezolvarea acestui razboi care dureaza de aproape 3 ani.

Pe aceeași temă

XS
SM
MD
LG