Linkuri accesibilitate

Doi copii nou-născuţi şi un adolescent au fost repatriaţi în Moldova din Rusia


Un copil de două luni, altul de patru luni şi un adolescent de 14 ani au fost repatriaţi astăzi din Federaţia Rusă, informează agentia Moldpres. Valentina Buliga, ministru al Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, a spus astăzi la un briefing de la Aeroportul Internaţional Chişinău că doi copii de vîrstă fragedă au fost abandonaţi de mame la naştere. Adolescentul a fost identificat în Rusia fără însoţitor legal.

Potrivit ministrului, unul dintre nou-născuţi va fi plasat în familia biologică, deoarece copilul mai are alţi fraţi în R. Moldova. Celălalt copil va fi crescut de un asistent parental profesionist. Mama biologică a pruncului a fost decăzută de drepturi părinteşti faţă de alţi cinci copii ai săi. Adolescentul de 14 ani va fi găzduit de un centru de plasament temporar.

În anul 2012, Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei a repatriat 48 de copii, iar în primele nouă luni ale anului curent - 42 de copii. Majoritatea acestor minori au fost abandonaţi de părinţi moldoveni sau se aflau fără grijă părintească în Rusia şi Ucraina.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG