Linkuri accesibilitate

Monitorul oficial a publicat raportul de concesionare a aeroportului Chișinău


„Monitorul oficial” din Moldova a publicat raportul privind organizarea concursului de selectare a firmei care a luat în concesiune activele Aeroportului Internaţional Chişinău.

Potrivit raportului, din comisia de concurs au făcut parte reprezentanţi ai ministerelor economiei, einanţelor, justiţiei, transporturilor şi Infrastructurii drumurilor, dezvoltării regionale şi construcţiilor.

Moldpres spune că în raport anunță că din şapte companii companii selectate, numai doua, ambele din Rusia, s-au înscris la concurs.

Comisia a decis că una dintre companii nu a prezentat toate actele necesare şi a dat cîştig companiei Avia Invest.

Avia Invest concesioneaza aeroportul pe 49 de ani, statul primeste 1 % din venitul realizat dar firma Avia se angajeaza sa faca investiţii de 244,2 milioane de euro.

Luni, grupul deputaților liberali reformatori care iau parte la guvernare a contestat la Curtea Constituțională concesionarea aeroportul.

Motivul este ca decizia din 29 mai fusese luată de către guvernul interimar al lui Iurie Leancă, cu o zi înainte de învestirea noului guvern plenipotențiar, și n-ar avea putere legală.
XS
SM
MD
LG