Linkuri accesibilitate

Prognoze pesimiste pentru Povetkin






Pe 5 octombrie va avea loc lupta dintre actualul Nr.1 la categoria grea Wladimir Klitschko şi Alexandr Povetkin. Lupta va avea loc pe arena complexului sportiv „Olimpiyskiy” din Moscova ceea ce îi va oferi un mic avantaj „leului alb”, dar la sigur nu în măsură să decidă soarta luptei.

Una dintre cele mai grele lupte a fost împotriva lui Marco Huck pe care Povetkin l-a învins la puncte. Iniţial ni se creează impresia că Povetkin nu a meritat acel cîştig, dar dacă analizăm mai atent lupta se vede foarte clar că Alexandr a continuat să lupte curat necătînd la faptul că era sleit de oboseală. Este adevărat că modul în care evita loviturile lui Marco nu a fost cel mai elegant, dar nici Huck nu arăta a boxer profesionist, cînd începea să-şi fluture pumnii în vînt.

Povetkin încearcă să fie un boxer mai mult tehnic, care nu caută să facă show aşa precum le place multora dintre cei care privesc boxul, dar îi trebuie mai multă flexibilitate şi un stil mai imprevizibil. Alt ne-ajuns la care „viteazul rus” trebuie să lucreze serios este viteza cu care execută loviturile, care în lupta cu un Klitschko se poate transforma într-un mare neajuns.

Modul în care urmează să-l abordeze Wladimir va fi în primul rînd o lecţie bună de box de clasă pentru Alexandr, care s-ar putea să guste un amar knock-out. Acest lucru nu va fi făcut de dragul show-ului, pentru că nici fraţii Klitschko nu se aventurează. Lupta va fi curată şi mai mult tehnică.

Din păcate, Kostya Tszyu, actualul antrenor a lui Povetkin, nu va reuşi să-i transmită prea mult din spiritul său de luptător, care este din cu totul alt aluat.
XS
SM
MD
LG