Linkuri accesibilitate

Președintele Statelor Unite Barack Obama a avut un schimb de scrisori în premieră cu omologul său iranian Hassan Rohani


V. Putin: Iranul are dreptul să folosească energia nucleară în scopuri pașnice.Într-un interviu pentru rețeaua de televiziune ABC, Obama nu a spus ce conțin scrisorile, și a spus că temerile americane legate de programul nuclear al Iranului sînt o chestiune mult mai importantă pentru Washington decît armele chimice ale Siriei.

Liderul de la Casa Albă a mai spus că tipul de diplomație folosit în cazul sirian, diplomație care care are în spate amenințarea ci forța, ar putea fi un eventual model de negociere cu Teheranul asupra ambițiilor sale nucleare.

Barack Obama a adăugat că Iranul nu trebuie să creadă cumva că America nu va lansa o lovitură militară ca ripostă la programul nuclear iranian doar pentru că nu a atacat Siria.

Președintele american și cel iranian vor vorbi în aceeași zi săptămâna viitoare la Adunarea Generală a Națiunilor Unite, fără să aibă însă programată o întîlnire.

Statele Unite și aliații lor cred că programul nuclear al Iranului are o componentă militară, acuzație respinsă de autoritățile dela Teheran.

Prezent săptămâna trecută la summitul de o zi al Organizației de Cooperare de la Șanhai, care a avut loc la Bișkek, președintele rus Vladimir a spus că Iranul are dreptul să folosească energia nucleară în scopuri pașnice

Putin a mai spus că Iranul are de asemenea dreptul să îmbogățească uraniu, și a salutat dorința Teheranului de a-și face public programul nuclear.

Putin a avut convobiri cu omologul său iranian iranian Hassan Rohani după summitul de la Bișkek, și s-a declarat foarte bucuros de această întîlnire cu Rohani, prima după ce președintele iranian a fost învestit în funcție.
XS
SM
MD
LG