Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.



Agenda zilei in Moldova este destul de incarcara astazi. Doua conferinte de presa atrag atentia: cea a liderului Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, despre „situatua actuala prin care trece Moldova” şi cea a Partidului comunistilor, din opozitie, la care se va vorbi despre ce se intimpla la Banca de Economii.

Ambasadorul Statelor Unite la Chisinau, William Moser, va inaugura la Soroca, la Școala numarul 1, cladirile refăcute cu sprijin al guvernului american şi se va opri si pe porţiunile de drum de pe centura localităţii Soroca şi la podul de cale ferata de la Rogojeni, şi acestea renovate tot cu sprijin financiar american.

In Moldova se afla in continuare raportorul special al ONU, Magdalena Sepulveda, care se documenteaza despre nivelul de trai al moldovenilor, fiind interesata mai ales de situatia celor care trăiesc sub nivelul de saracie.

Pe plan international, secretarul de stat american John Kerry se intilneste astazi la Geneva cu ministrul de externe rus Serghei Lavrov, iar subiectul ce va fi discutat este legat de propunerea ruseasca de a trece arsenalul chimic al Siriei sub control international, o propunere privita cu anume precautie la Washinghton.

La Parlamentul European de la Strasbourg este asteptata adoptarea unei rezolutii referitoare la relatia Rusiei cu ţările din Parteneriatul Estic, dupa declaratiile de ieri ale comisarului pentru extindere si buna vecinătate Stefan Füle. Reamintim ca în discursul său de ieri seara, domnul Füle a vorbit despre „presiuni” facute de Rusia asupra celor șase tari foste sovietice, implicate in acest proiect, şi că a spus că relaţiile lor cu Rusia trebuie sa fie cit mai bune, dar sa nu vina in contradictie cu acordurile pe care le semneaza sau le vor semna cu Uniunea Europeana.
Previous Next

XS
SM
MD
LG