Linkuri accesibilitate

Statele Unite marchează miercuri 12 ani de la atacurile teroriste din 11 septembrie


Statele Unite marchează miercuri 12 ani de la atacurile teroriste din 11 septembrie 2001. Președintele american Barack Obama, vicepreședintele Joseph Biden, împreună cu soțiile lor, au păstrat un moment de reculegere la Casa Albă în memoria celor peste 3000 de oameni uciși în atacurile împotriva Americii de la 11 septembrie. Vorbind la o ceremonie similară la Pentagon, Obama a spus:


„Locul celor dragi vouă este pe veci în inima Americii. Ne rugăm pentru voi, familiile lor care au cunoscut înfiorătoarele abisuri ale pierderii, și din cele pe care le-ați împărtășit sînt uimit de voința pe care ați impus-o în viețile voastre ca să vă ridicați, să mergeți mai departe, să trăiți, să iubiți și să rîdeți din nou. Mai mult de cît monumentele din din piatră și apă viețile voastre sînt cel mai mare tribut celor pe care i-am pierdut, pentru că moștenirea lor strălucește în voi”

Ceremonii de comemorare au loc în cele trei locuri unde patru avioane deturnate s-au prăbușit acum 12 ani, la New York City, Washington DC și Shanksville, Pennsylvania.

Echipa de securitate de la Casa Albă a luat măsuri sporite de securitate pentru a preveni eventuale atacuri teroriste legate de aniversarea de miercuri.
XS
SM
MD
LG