Linkuri accesibilitate

Rusia a impus din nou un embargo nelimitat asupra importurilor de vinuri din Moldova


Rusia a impus din nou un embargo nelimitat asupra importurilor de vinuri din Moldova. Şeful Serviciului sanitar federal al Rusiei, Ghenadi Onişcenko este citat de agentia Interfax cu declaraţia că embargoul va dura până ce producătorii locali vor lua măsuri „în vederea soluţionării problemelor existente".

Partea rusă afirmă că în ultimele opt loturi de bauturi alcoolice a fost depistată o substanţă provenita din plastic, ceea ar indica depozitarea deficitară a produselor alcoolice.

Guvernul de la Chișinău a anunțat că examinează anunțul serviciului sanitar rus.

„Autoritățile de la Chișinău sunt în dialog constant și vor continua să comunice cu partenerii ruși ca să înțeleagă natura obiecțiilor și pentru formularea unei reacții în această privință”, se spune într-o declarație de presă a purtătorului de cuvânt al premierului, Liliana Vițu.

De la începutul anului 2013 , Rusia a importat din Moldova 3901 loturi de băuturi alcoolice și material vinicol, cu un volum de peste 25 de milioane de litri. Moldovei îi revine în prezent 10-12 % din piața rusă. Pînă la primu embargo, din 2006, vinurile moldovenești ocupau 60 % din piața rusă.
XS
SM
MD
LG