Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.Din agenda zilei in Moldova este de notat prezentarea rapoartelor Centrului Analitic Independent „Expert Grup” pe tema avantajelor si dezavantajelor integrarii Moldovei in zona de liber schimb aprofundat si cuprinzator cu Uniunea Europeana sau in Uniunea Vamala cu Rusia, Belarus si Kazahstan.

După amiaza are loc şedinta comuna a Parlamentului Moldovei si a guvernului.

Amnesty International, în colaborare cu Ministerul Educaţiei, va discuta despre educaţia pentru drepturile omului în şcoli.

Pe plan international se aşteapta ca Senatul Statelor Unite sa ia in dezbatere propunerea administraţiei de a iniţia o acţiune militară în Siria, acţiune despre care preşedintele Barack Obama si ministrul său de externe John Kerry spun că e mai puţin periculoasa decit ar fi lipsa unei acţiuni.

La Moscova, ministrul rus de externe Serghei Lavrov se intilneste cu omologul său libian Mohamed Abdelaziz. Pe agenda discutiilor, situatia din Siria si din intreaga regiune.

La Strasbourg a început o noua sesiune a Parlamentului European si se aşteapta ca in aceasta sesiune, care va dura pina la sfirsitul saptaminii, sa se discute si sa se voteze asupra atitudinii Rusiei faţă de ţările Parteneriatului Estic, proiect din care face parte si Moldova alaturi de alte cinci foste republici sovietice – Ucraina, Georgia, Armenia, Azerbaijan, Belarus.

Iar Organizaţia Mondiala a Sanatatii a decretat ziua de astazi drept Zi pentru prevenirea sinuciderilor.
XS
SM
MD
LG