Linkuri accesibilitate

Patriarhul Rusiei a oficiat o liturghie în aer liber la Chișinău


Patriarhul rus Kiril a spus în fața câtorva mii de credincioși la o predică în centrul Chișinăului că problemele externe și cele economice trec și se uită, dar că poporul și politicienii trebuie să rămână uniți în jurul ortodoxiei, în spaţiul canonic al Bisericii Ortodoxe Ruse. Kiril a vorbit după o liturghie în aer liber, avându-i printre credincioșii din fața sa pe președintele Nicolae Timofti, spicherul Igor Corman, premierul Iurie Leancă, fostul premier Vlad Filat și foștii președinți, Vladimir Voronin și Petru Lucinschi. „Aş vrea ca în viaţa Moldovei această temelie spirituală puternică reprezentată de credința cea mai profundă a poporului moldovenesc să-și găsească întruchiparea și expresia în legi și în practica politică”.
În ultimii ani, Biserica Ortodoxă Rusă a criticat legea moldoveană despre egalitatea de șanse care apără minoritățile sexuale împotriva discriminării și care este necesară Republicii Moldova pentru apropierea de Uniunea Europeană.
Sâmbătă seara, patriarhul rus a sărbătorit împreună cu liderii moldoveni două secole de la înființarea Mitropoliei Chișinăului și Moldovei după anexarea Basarabiei de către Imperiul Rus, în ciuda unor mici proteste ale unioniștilor care-l consideră pe Kiril emisar al Kremlinului.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG