Linkuri accesibilitate

Iurie Leancă și Vladimir Voronin au avut astăzi întrevederi cu Patriarhul Rusiei


Premierul moldovean Iurie Leancă i-a spus astăzi patriarhului rus Kiril aflat în vizită la Chișinău că „programul de modernizate a țarii” realizat de guvern „se corelează cu valorile tradiționale creștin-ortodoxe”. Potrivit unui comunicat de presă, primul ministru a promis că „va continua să creeze condiții benefice pentru activitatea Bisericii”.
Tot astăzi, Kiril s-a întâlnit cu liderul comuniștilor moldoveni, Vladimir Voronin. Într-un comunicat al PCRM se spune că amîndoi și-au exprimat speranța că vizita va „aduce un folos deosebit cauzei păstrării păcii în țară și întăririi statalității moldovenești”.
Voronin nu este singurul lider de partid cu care s-a întâlnit la Chișinău patriarhul. Sâmbătă, el a avut o întrevedere cu fostul premier liberal-democrat, Vlad Filat care i-a spus că este ”mereu așteptat și iubit” în Republica Moldova. De asemenea, Kiril s-a întâlnit sâmbătă cu președintele Nicolae Timofti. Luni, el va conferi la Tiraspol cu liderul transnistrean Evgheni Șevciuk, înainte de încheierea vizitei de trei zile în Republica Moldova.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG