Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.Patriarhul rus Kiril se află astăzi la Tiraspol, unde a sosit duminică după amiază cu elicopterul de la Chișinău. El se va întâlni cu liderul transnistrean, Evgheni Șevciuk, va vizita mănăstirea din satul Chițcani și cetatea Tighina, înainte de a reveni la aeroportul Chișinău, unde-și va încheia vizita de trei zile în Republica Moldova.

Premierul moldovean, Iurie Leancă vizitează astăzi Varşovia, unde se va întâlni cu omologul său Donald Tusk și cu preşedintele Bronislaw Komorowski.

La Chișinău, începe o vizită de cinci zile raportoarea specială a Naţiunilor Unite pentru sărăcie extremă și drepturile omului, Magdalena Sepulveda.

Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei lansează la Chișinău o campanie menită să îmbunătățească securitatea la locul de muncă.

La Londra, se va afla în vizită secretarul de stat american, John Kerry, care caută extinderea sprijinului internațional pentru acțiuni militare în Siria. Kerry se va întâlni cu oficiali britanici, precum și cu liderul palestinian, Mahmoud Abbas.

Ministrul sirian de externe, Walid al-Moualem, vizitează Moscova, principalul aliat al Damascului, pentru a se întâlni cu omologul său rus, Serghei Lavrov.

La Stockholm se află în vizită ministrul slovac al afacerilor externe și europene, Miroslav Lajcak.

În Norvegia au loc alegeri parlamentare.

La Strasbourg, începe astăzi o nouă sesiune plenară de o săptămână a Parlamentului European, care are pe agendă și presiunile rusești asupra țărilor Parteneriatului Estic.

Tadjikistanul își sărbătorește ziua independenței.
XS
SM
MD
LG