Linkuri accesibilitate

Patriarhul Kiril al Moscovei vizitează astăzi Tiraspolul


Patriarhul rus Kiril a sărbătorit sâmbătă cu liderii moldoveni două secole de la înființarea Mitropoliei Chișinăului și Moldovei după anexarea Basarabiei de către Imperiul Rus, în ciuda unor mici proteste ale unioniștilor. Vorbind de pe scena Palatului Național de la Chișinău, patriarhul a spus că se roagă ”„a nimeni să nu poată cumpăra sufletul poporului moldovenesc” al cărui „spirit creştinesc se dezvoltă alături de cel al fraţilor din Rusia, Ucraina, Belarus şi alte state care intră în spaţiul canonic al Bisericii Ortodoxe Ruse“.
Imagini difuzate de portalurile de știri îl înfățișează pe Kiril așezat la loc de cinste în sală, între președintele Nicolae Timofti, spicherul Igor Corman, premierul Iurie Leancă, fostul premier Vlad Filat și foștii președinți, Vladimir Voronin și Petru Lucinschi.
Astăzi, Kiril a oficiat o slujbă în centrul Chișinăului. În cursul zilei merge cu elicopterul la Tiraspol, unde va petrece noaptea, se va întâlni cu liderul transnistrean, Evgheni Șevciuk și va vizita o mănăstire.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG