Linkuri accesibilitate

Criza siriană în prim planul agendei summitului G20 deschis la St. Petersburg


La Sankt Petersburg începe reuniunea grupului principalelor 20 de economii din lume, care va fi dominată de criza siriană şi conflictul dintre Statele Unite şi Rusia privind o eventuală intervenţie armată.
Preşedintele Barack Obama, avocatul unei intervenţii limitate ca răspuns la atacul chimic din august, a primit acum sprijinul Senatului, pregătit să voteze o rezoluţie în acest sens la începutul săptămânii viitoare. Decizia aprobată de comisia de politică externă din Senat precizează că atacul cu rachete poate fi lansat in decurs de 90 de zile dar nu poate implica trimiterea de trupe. Situaţia din Camera reprezentanţilor este mai complicată, încă nu este evident dacă atacul din Siria, propus de preşedinte, va obţine sprijinul majorităţii.
Preşedintele rus Vladimir Putin, pe de altă parte, a declarat într-un interviu, în ajunul summitului, că nu este deloc evident că atacul chimic ar fi fost lansat de forţele guvernamentale. Mai mult, el a criticat aliaţii occidentali pentru faptul că ar nega activitatea reţelei teroriste al Qaida, alături de rebelii sirieni.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG