Linkuri accesibilitate

Motivele pentru care Washingtonul acuză regimul sirian de folosirea armelor chimice


John Kerry a afirmat că atacurile au făcut 1429 de victime, între care 426 copii, și le-a numit crime împotriva umanității.Secretarul de stat american John Kerry a prezentat motivele pentru care Washingtonul acuză regimul președintelui sirian Bașar al-Assad de folosirea armelor chimice.

Într-un discurs televizat, Kerry a spus că militari ai guvernului sirian dotați cu arme chimice s-au aflat în zona atacului de miercurea trecută din apropierea Damascului cu numai trei zile înainte de atac.

Potrivit lui Kerry, serviciile de informații americane au confirmat că rachetele cu gaze folosite în atac au venit numai dinspre zonele controlate exclusiv de regim și au lovit numai zone controlate de rebeli sau zone disputate.

Kerry a mai spus că autoritățile americane au văzut mii de rapoarte din 11 locuri diferite în suburbiile Damascului, arătând oameni cu simptome de otrăvire cu gaze în aceste atacuri.

Șeful diplomației americane a precizat că atacurile au făcut 1429 de victime, între care 426 au fost copii, și le-a numit crime împotriva umanității.

Joi, Washingtonul a spus că o intervenție condusă de americani pentru a pedepsi regimul sirian rămâne posibilă, în ciuda deciziei Cameei Comunelor de la Londra ca Marea Britanie să nu participe la o acțiune militară internațională în Siria.

Președintele Franței Francois Hollande a afirmat că decizia țării sale de a-l pedepsi pe Assad nu este afectată de votul din Camera Comunelor de la Londra.
XS
SM
MD
LG