Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.



La sediul misiunii OSCE din Chișinău este programată pentru astăzi întrevederea între reprezentanţii politici pentru reglementarea transnistreană de la Chişinău şi Tiraspol, Eugen Carpov şi Nina Ştanski.

Tot în capitală are loc deschiderea reuniunii speciale a Directorilor Generali ai Conferinţei Europene a Aviaţiei Civile (CEAC). La eveniment participă ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari.

Organizația unionistă „Consiliul Unirii” va face un apel la alte grupări la fel orientate să participe la proteste comune cu ocazia apropiatei vizite în Moldova a patriarhului Chiril al Rusiei.

Președintele Statelor Unite, Barack Obama, îi va primi astăzi la Casa Albă pe președinții celor trei țări baltice: Estonia, Letonia și Lituania. Pe agenda discuțiilor se vor afla cooperarea transatlantică și relațiile americano-baltice.

Statele Unite îl vor trimite la Fenian pe emisarul lor pentru drepturile omului, Robert King, pentru a încerca să obțină eliberarea unui misionar creștin american întemnițat.

În Egipt sunt așteptate noi demonstrații ale islamiștilor, după o chemare a Frăției Musulmane, gruparea președintelui debarcat Mohamed Morsi.
  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

Previous Next

XS
SM
MD
LG