Linkuri accesibilitate

Preşedintele Barack Obama spune că nu a luat încă o decizie privind o eventuală replică militară în Siria


Preşedintele Statelor Unite Barack Obama a declarat că administraţia sa a ajuns la concluzia că guvernul sirian al preşedintelui Bashar al Assad este responsabil de atacul cu arme chimice de săptămâna trecută, dar că nu a luat încă nici o decizie privind o eventuală replică militară. Atacul de pe 21 august s-a soldat cu sute de victime în rândul populaţiei civile.

Într-un interviu televizat, Obama a precizat că dacă se recurge la un atac militar, va fi unul ţintit şi care nu va implica trimiterea de trupe.

În consiliul de Securitate ONU, cum era de aşteptat, proiectul britanic de rezoluţie privind o eventuală replică militară în Siria a fost respins de Rusia şi China.

Parlamentul de la Londra se reuneşte astăzi pentru a decide dacă va sprijini o eventuală intervenţie militară internaţională, dar premierul David Cameron a declarat deja că nu va aproba nici o intervenţie militară până ce inspectorii ONU din Siria nu şi-au încheiat ancheta.

Într-o discuţie telefonică, preşedinţii Rusiei şi Iranului au discutat criza din Siria şi au ajuns la concluzia că trebuie continuate eforturile diplomatice.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG