Linkuri accesibilitate

Igor Corman: Moldova trebuie să iasă din tranșeele trecutului


„Alegerea" intre vest si est este o problema care reiese din situația geoolitica a Moldovei, dar tara „trebuie sa iasa din transeele trecutului” crede Igor Corman, presedintele Parlamentului.
Intr-un interviu acordat Europei Libere in ajunul Zilei Independentei, Corman a aprecita ca Moldova trebuie sa-si asume optiunea pentru Uniunea Europeană, cu toate greutatile care decurg din ea. In acelasi timp, Moldova trebuie sa „gaseasca toate posibilitatile ca sa consolideze: si relatiile cu Estul, mai ales Rusia si Belarus.
„Realitatile sunt asa cum sunt, noi traim intr-o lumea reala, nu intr-o lume virtuala” - a mai comentat Corman potrivit căruia problema transnistreana nu poate fi rezolvata decit prin continuarea procesului de integrare europeana astfel incit „sa devenim atractivi pentru cetatenii din stinga Nistrului”. Negocierile politice, privind statutul regiunii separatiste, sunt blocate din lipsa de vointa politica, mai crede Igor Corman. „Atita timp cit ei (n.red. Tiraspolul) nu doresc sa abordeze acest subiect, nici Chisinaul nu poate veni cu careva alte abordari...; deci este un status-quo la acest subiect, a fost propunerea din partea Chisinaului si ne ciocnim de nedorinta de a discuta acest subiect din partea Transnistriei, cu toti cei care stau in spatele lor si ii spijina".

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG