Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.Premierul României, Victor Ponta, și comisarul european pentru energie, Guenther Oettinger, sunt așteptați la Chișinău. În cursul serii ei se vor întîlni cu premierul Iurie Leancã .

Într-un interviu cu agenția Mediafax, premierul Ponta a declarat că vrea să discute, între altele, și despre redeschiderea studioului televiziunii publice române: „...TVR 1 a avut un studiou la Chisinău, care s-a închis în perioada în care Partidul Comunist a fost la putere, iar acum acesta este unul dintre punctele cele mai importante pe ordinea de zi, pentru a redeschide trasmisia efectiva a TVR la Chisinau”- a spus Victor Ponta .

Marți, cei doi demnitari vor participa la ceremoniile dedicate Zilei Independenței și la lansarea lucrărilor de construcție a gazoductului Iași-Ungheni, dupã care va avea loc o conferință de presă comună.

Partidul și Fundația Mișcarea Populară din România, create de disidenți ai fostului partid prezidențial PDL, organizează o conferință de presă la Chișinău, în tentativa de a ajuta partidul „să treacă Prutul”, cum se arată pe pagina de Facebook a liderului Mișcãrii Populare, deputatul Eugen Tomac. Ales direct în Parlamentul român, în Colegiul pentru Românii din Strãinătate, Eugen Tomac promoveazã între altele o serie de proiecte de lege menite sã reducã taxele consulare pentru cetățenii moldoveni, mai ales pentru cei care vor să-și redobândească cetățenia română. În mai, Eugen Tomac a deschis la Chișinău primul biroul parlamentar al unui deputat român.

Tineretul Liberal Democrat din Moldova organizeazã o conferință de presă pentru lansarea Rețelei Liderilor Locali.

La Bruxelles, comisarul european pentru extindere Stefan Fuele se întâlnește cu vicepremierul ucrainean Andrei Kliuev. La Moscova, premierul ucrainean Mikola Azarov se întâlnește, pe de altă parte, cu omologul sãu rus, Dimitri Medvedev.

Președintele afgan Hamid Karzai începe o vizita de două zile în Pakistan.

Președintele Serbiei, Tomislav Nikolic, își continuã vizita în China.

La Moscova este în curs de desfășurare Târgul Internațional Aviatic. Nu sunt așteptate multe surprize sau premiere spectaculoase dar specialiștii cred că, financiar, la Târg vor fi bătute toate recordurile. Sunt expuse 240 de avioane și vor avea loc peste 100 de demonstrații aviatice.
XS
SM
MD
LG