Linkuri accesibilitate

„Statele Unite sprijină aspirațiile poporului moldovean pentru o democrație prosperă și stabilă”


Declarația secretarului de stat american John Kerry.





Cu ocazia a aniversării a 22 de ani de la proclamarea independenței republicii Moldova, oficiul purtătorului de cuvânt al departamentului de stat american a dat publicității următoarea declarație a secretarului de stat John Kerry:

„În numele președintelui Obama și al poporului Statelor Unite, felicit poporul Moldovei cu ocazia sărbătoririi a celei de-a 22-a aniversări a independenței voastre la 27 august.

John Kerry
John Kerry
Statele Unite sprijină aspirațiile poporului moldovean pentru o democrație prosperă și stabilă. Așteptăm încheierea unui Acord de Asociere cu Uniunea Europeană la summitul Partenerieatului Estic în noiembrie, care va promova reforma politică și economică și va mări oportunitățile pentru poporul moldovean.

Statele Unite sprijină o rezolvare pașnică, negociată, care să asigure suveranitatea și integritatea teritorială a Moldovei, conferind în același timp un statut special Transnistriei în interioriul Moldovei.

Cu cooperare și efort hotărît, sînt încrezător că toți moldovenii pot să-și asigure un viitor mai bun, mai prosper.”
  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG