Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.Ministerul Justiției urmează să încheie astăzi procedura de control a şase notari publici, bănuiţi că ar fi legalizat acte de stare civilă false.

În scuarul Gării Feroviare de la Chișinău are loc inaugurarea monumentului în memoria victimelor deportărilor staliniste.

Uniunea Europeană marchează Ziua Europeană a Comemorării Victimelor Stalinismului și Nazismului. Ziua, instituită de Parlamentul European în 2008, mai are scopul să consolideze democrația pentru întărirea păcii și stabilității în Europa.

Ucraina își sărbătorește Ziua drapelului, înainte de a marca, la 24 august Ziua Independenței proclamate în 1991. La Chișinău ambasadorul ucrainean, Serghei Pirojkov va susține astăzi o conferință de presă specială.

Astăzi sunt marcați 24 de ani de la Lanțul Baltic – un lanț viu de oameni care s-a întins de la Tallinn până la Vilnius în 1989 în semn de solidaritate în lupta pentru independență față de Uniunea Sovietică.

Consiliul de Securitate ONU se întrunește pentru a lua în discuție situația din Egipt, unde sute de oameni au fost uciși și mii au fost răniți de când armata și poliția au demontat taberele de protestatari de la Cairo, care cer restabilirea președintelui înlăturat, Mohamed Morsi. Frăția Musulmană a președintelui înlăturat a chemat astăzi la noi proteste împotriva armatei.

Iar în lume este marcată Ziua Internațională de Rememorare a Comerțului cu Sclavi și Abolirii lui.
XS
SM
MD
LG