Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.Într-o zi fără evenimente importante anunțate pe scena politică de la Chișinău, președintele Parlamentului, Igor Corman, își continuă vizita în capitala Lituaniei, Vilnius, unde va avea loc la toamnă summitul european al ”Parteneriatului estic”.

La Cimișlia este organizat un seminar specializat pentru primari şi contabili, dedicat formării şi gestionării bugetelor locale după sistemul de finanţare prevăzut de noua redacţie a Legii privind finanţele publice locale.

Cehii și slovacii marchează astăzi împlinirea a 45 de ani de la invazia trupelor pactului de la Varșovia, care a pus capăt reformelor din cadrul „Primăverii de la Praga”, inițiate de aripa liberală a partidului comunist. Ocupația care a urmat a fost însoțită de un așa-numit proces de normalizare, de natură neo-stalinistă, care a pus capăt oricăror speranțe de progres în direcția democrației până la revoluția din anul 1989.

Miniștrii de externe din UE se vor întâlni la Bruxelles la o ședință de urgență pentru a discuta situația din Egipt, unde în ultima săptămână și-au pierdut viețile în ciocnirile dintre demonstranții islamiști și forțele de ordine aproape 900 de oameni.

În Extremul Orient, o delegație parlamentară japoneză va începe o vizită la Seul cu scopul declarat de îmbunătățire a relațiilor cu legislativul sud-coreean, pe fondul disputei privind interpretarea istoriei celui de-al doilea război mondial.
XS
SM
MD
LG