Linkuri accesibilitate

Agena principalelor evenimente anunțate ale zilei.Spicherul moldovean, Igor Corman își continuă vizita de trei zile, începută luni, la Vilnius pentru pregătirea summitului Parteneriatului Estic din noiembrie, când Moldova ar vrea să parafeze Acordurile de asociere și liber schimb cu Uniunea Europeană.

Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova va semna la Chișinău un acord de colaborare cu sindicatele din Belarus.

Noul șef al Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, Ion Prisăcaru, se întâlnește astăzi cu liderii uneia dintre cele mai profitabile companii de stat, Moldtelecom pentru a discuta despre restituirea taxei pe valoarea adăugată de care beneficiază întreprinderea și despre reținerea impozitului din dobânzi.

Diaspora ucraineană începe astăzi un Congres Mondial al Ucrainenilor în orașul Lvov din vestul țării. Evenimentul, care va dura trei zile și la care sunt așteptați delegați din 33 de țări, va începe cu comemorarea Holodomorului, foametea organizată de Stalin din 1932 și 1933, pe care Congresul Mondial al Ucrainenilor o consideră genocid.

În Marea Britanie se așteaptă noi proteste față de extragerea gazelor de șist și petrolului cu ajutorul unei tehnologii controversate despre care protestatarii spun că ar cauza daune ecologice. Protestele au luat amploare duminică în micul sat englez Balcombe, iar compania Cuadrilla Resources a decis, la sugestia poliției, să-și sisteze operațiunile pe timpul demonstrațiilor.

La Praga, are loc o ședință a camerei inferioare a Parlamentului ceh care intenționează să se autodizolve din cauza crizei politice de câteva luni declanșată de o controversată anchetă anticorupție.

În Pakistan, are loc procesul fostului președinte, Pervez Musharraf acuzat de implicare în asasinarea fostei șefe a guvernului Benazir Bhutto.

La Beijing, Președintele Kenyei, Uhuru Kenyatta, poartă convorbiri cu premierul chinez, Li Keqiang.

Televiziunea internațională cu sediul în Qatar, Al-Jazeera, urmează să-și înceapă astăzi emisia prin cablu în Statele Unite, unde va încerca să-și facă loc pe piață sub conducerea jurnalistei americane Kate O’Brian.
XS
SM
MD
LG