Linkuri accesibilitate

Producătorii agricoli cer o anchetă pe piața produselor cerealiere (Adevărul)


Politologii sunt convinşi că vizita patriarhului Kiril este una politică (Komersant.md).



Ion Preaşcă scrie în „Adevărul” că „producătorii agricoli cer Consiliului Concurenţei să efectueze o investigaţie pe piaţa produselor cerealiere, după ce o companie a concentrat în mâinile sale cea mai mare parte a elevatoarelor din Moldova.” „Este evident că întreprinderea Calea Ferată din Moldova favorizează o singură companie la închirierea vagoanelor pentru exportul de cereale. Pe lângă aceasta, se constată că CFM nici nu are suficiente vagoane” notează autorul, citând vorbitori de la Asociaţia Exportatorilor de cereale „Agrocer“.

Mariana Liţa oferă informaţii în articolul său din „Adevărul” la tema „Cine este moldoveanca ţinută ostatică în Siria”. Autoarea încearcă să reconstituie în articolul său „povestea Carinei Colţa din declaraţiile iubitului ei”. Leonid Bîtcă - cel care s-a prezentat drept fratele femeii şi care îi administrează acum pagina de pe reţeaua socială Odnoklassniki. El spune că iubita lui a plecat din ţară pe 25 iulie în Liban, unde avea un contract ca dansatoare pentru trei luni, dar a fost caputarată şi dusă în Siria. După cum i-a cerut Carina, băiatul a contactat-o imediat pe femeia care a trimis-o în Liban, iar aceasta a promis că va face tot posibilul să o aducă acasă. De asemenea, el îşi pune speranţele într-o rudă de la Chişinău, care ar lucra în structurile de forţă. Bărbatul l-a sfătuit să nu comunice cu presa şi nici cu autorităţile.

Kommersant.md” scrie că în septembrie, cu o vizită de trei zile, în Moldova se va afla Patriarhul Moscovei şi Întregii Rusii, Kiril. „Într-o măsură neaşteptat de mare, - scrie publicaţia, - patriarhul va acorda atenţie Transnistriei, unde, în comparaţie cu Chişinăul, va avea o întâlnire directă cu enoriaşii” „Politologii sunt convinşi că vizita ierarhului bisericesc este una politică. Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei susţin contrariul”, observă autorul articolului din „Kommersant.md”.
XS
SM
MD
LG